Cheesecake med löjrom i miniformat

Cheesecake med löjrom i miniformat

Dessa ljuvliga små munsbitar kommer garanterat gå hem hos gästerna, antingen som del av en buffé eller varför inte som tilltugg tillsammans med lite bubbel?

Du behöver

Antal portioner: c:a 10 bitar

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 200 g kavring
  • 80 g smör, smält
  • 250 g färskost
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 gelatinblad
  • 1 stor rödlök, finhackad
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina löjrommen enligt anvisning på förpackningen

  2. Sätt ugnen på 200 grader

  3. Smält smöret och mixa ihop med brödet med hjälp av en stavmixer

  4. Lägg brödblandningen i en form med avtagbara kanter (24 cm i diameter)

  5. Platta till ordentligt så att det blir en stadig botten

  6. Grädda cirka 10 minuter i ugnen

  7. Ta ut och låt svalna helt

  8. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter

  9. Blanda ihop färskost, creme fraiche, rödlök, gräslök salt och peppar i en skål

  10. Krama ur gelatinbladen och låt smälta på låg värme i en kastrull

  11. Blanda ner i ostblandningen

  12. Häll på blandningen i formen så att den fördelas jämt, ta hjälp av en slickepott

  13. Ställ i kylen cirka 3 timmar så att den blir tillräckligt fast

  14. Skär upp kakan i cirka 10 lika stora fyrkanter (blir lite småbitar över runtom)

  15. Toppa sedan med en klick löjrom, finhackad rödlök och gräslök

  16. Strö på lite extra svartpeppar och servera!