Cheesecake med löjrom i miniformat
Dessa ljuvliga små munsbitar kommer garanterat gå hem hos gästerna, antingen som del av en buffé eller varför inte som tilltugg tillsammans med lite bubbel?
Du behöver
Antal portioner: c:a 10 bitar
- 80 g Pandalus löjrom
- 200 g kavring
- 80 g smör, smält
- 250 g färskost
- 2 dl creme fraiche
- 2 gelatinblad
- 1 stor rödlök, finhackad
- 1 knippe gräslök, hackad
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina löjrommen enligt anvisning på förpackningen
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält smöret och mixa ihop med brödet med hjälp av en stavmixer
- Lägg brödblandningen i en form med avtagbara kanter (24 cm i diameter)
- Platta till ordentligt så att det blir en stadig botten
- Grädda cirka 10 minuter i ugnen
- Ta ut och låt svalna helt
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter
- Blanda ihop färskost, creme fraiche, rödlök, gräslök salt och peppar i en skål
- Krama ur gelatinbladen och låt smälta på låg värme i en kastrull
- Blanda ner i ostblandningen
- Häll på blandningen i formen så att den fördelas jämt, ta hjälp av en slickepott
- Ställ i kylen cirka 3 timmar så att den blir tillräckligt fast
- Skär upp kakan i cirka 10 lika stora fyrkanter (blir lite småbitar över runtom)
- Toppa sedan med en klick löjrom, finhackad rödlök och gräslök
- Strö på lite extra svartpeppar och servera!