Crawfish boil

Crawfish boil

Bjud dina gäster på en rejäl crawfish boil – Louisiana-style! Tillsammans med bland annat majs, kryddig korv, potatis, champinioner och dippsåser blir detta en riktigt smakrik kräftfest med extra allt.

Du behöver

Antal portioner: ca 6

  • Ca 1,5 kg Pandalus kinesiska kräftor 
  • 500 g kryddkorv (förslagsvis chorizo, kabanoss eller varför inte hälften av varje)
  • 3 majskolvar
  • 3-4 vitlöksklyftor, halverade 
  • 3 lagerblad
  • 2 stora gula lökar
  • 3 msk skaldjurs- eller hummerfond 
  • 1 msk salt
  • 1 kg potatis av fast sort 
  • Ca 250 g hela champinjoner
  • 1 msk chiliflakes 
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 3 st apelsiner
  • Bladpersilja till servering 
  • Ca 4 liter vatten
  • Chilimajonäs eller andra dippsåser efter smak

Gör så här

    1. Ta fram en riktigt stor och rymlig kastrull. Häll i vatten, fond samt kryddor och låt koka upp.

    2. Medan vattnet kokar upp kan du förebereda följande: tvätta potatisarna noggrant, dela majskolvarna, skala och klyfta lök samt vitlök, klyfta apelsinerna och tvätta champinjonerna.

    3. Lägg i potatis, majs, lök, vitlök,  champinjoner och apelsinklyftor i det kokande vattnet. Tillsätt mer vatten om det behövs, låt sedan sjuda.

    4. Dela korven och stek i en stekpanna.

    5. Förbered en stor plåt med tidningar eller liknande som du sedan ska servera på.

    6. Ta av grytan från spisen och låt kräftorna precis bara landa i det heta vattnet så att de blir lite varma.

       

    7. Häll av allt vatten och lägg sedan upp alla godsaker på tidningarna du förberett innan.

    8. Lägg över den stekta korven och dekorera med lite bladpersilja.

    9. Servera direkt tillsammans med till exempel en härlig chilimajonnäs och förslagsvis en god öl i glaset.