Crawfish boil
Bjud dina gäster på en rejäl crawfish boil – Louisiana-style! Tillsammans med bland annat majs, kryddig korv, potatis, champinioner och dippsåser blir detta en riktigt smakrik kräftfest med extra allt.
Du behöver
Antal portioner: ca 6
- Ca 1,5 kg Pandalus kinesiska kräftor
- 500 g kryddkorv (förslagsvis chorizo, kabanoss eller varför inte hälften av varje)
- 3 majskolvar
- 3-4 vitlöksklyftor, halverade
- 3 lagerblad
- 2 stora gula lökar
- 3 msk skaldjurs- eller hummerfond
- 1 msk salt
- 1 kg potatis av fast sort
- Ca 250 g hela champinjoner
- 1 msk chiliflakes
- 1 msk rökt paprikapulver
- 3 st apelsiner
- Bladpersilja till servering
- Ca 4 liter vatten
- Chilimajonäs eller andra dippsåser efter smak
Gör så här
- Ta fram en riktigt stor och rymlig kastrull. Häll i vatten, fond samt kryddor och låt koka upp.
- Medan vattnet kokar upp kan du förebereda följande: tvätta potatisarna noggrant, dela majskolvarna, skala och klyfta lök samt vitlök, klyfta apelsinerna och tvätta champinjonerna.
- Lägg i potatis, majs, lök, vitlök, champinjoner och apelsinklyftor i det kokande vattnet. Tillsätt mer vatten om det behövs, låt sedan sjuda.
- Dela korven och stek i en stekpanna.
- Förbered en stor plåt med tidningar eller liknande som du sedan ska servera på.
- Ta av grytan från spisen och låt kräftorna precis bara landa i det heta vattnet så att de blir lite varma.
- Häll av allt vatten och lägg sedan upp alla godsaker på tidningarna du förberett innan.
- Lägg över den stekta korven och dekorera med lite bladpersilja.
- Servera direkt tillsammans med till exempel en härlig chilimajonnäs och förslagsvis en god öl i glaset.
- Ta fram en riktigt stor och rymlig kastrull. Häll i vatten, fond samt kryddor och låt koka upp.