Kräftor från Kina

Frysta Kräftor från Kina

De välsmakande kräftorna från Kina har en jämn, fin kvalitet som gjort dem till ett omtyckt skaldjur.

Pandalus vildfångade kräftor av arten Procambarus Clarkii kommer från ett naturskönt område som heter Hubei, de tusen sjöarnas provins. Där får de en helt opåverkad uppväxt i regionens rena, skyddade insjöar och lever enbart av naturliga, befintliga födoämnen. Vildfångsten av kräftorna med nätburar sker på ungefär samma sätt som i våra svenska insjöar. Kräftorna handsorteras och tillagas enligt ett klassiskt svenskt recept med krondill, under noggrann kontroll av Pandalus egen personal på plats. Direkt efter kokningen vakuumförpackas och fryses kräftorna in, för att både smak och kvalitet ska skyddas och bevaras på absolut bästa sätt.

Ha det så bra under kräftmånen önskar alla vi på Pandalus!

 

ICA

Pandalus vet tyvärr inte exakt vilka butiker som säljer vilka produkter men samtliga finns hos kedjornas centrallager och därmed kan alla dessa butiker beställa hem dem.

INGREDIENSER: Kokta, färskfrysta kinesiska kräftor i en lag bestående av vatten, krondill, salt och socker.

ALLERGEN: KRÄFTDJUR.

VIKT: Kräftor 500 g netto.

NÄRINGSVÄRDE      per 100 G       
Energi…………………………333kJ/79 kcl
Fett …………………………….0.6 g
varav mättat fett……….0 g
Kolhydrat……………………1.2 g
varav sockerarter………0 g
Protein…………………………17 g
Salt…………………………..…2.5 g

UPPTINING: Vi tycker kräftorna smakar som allra bäst när de får tina långsamt i den obrutna vakuumförpackningen i kylskåp i 2 dygn.

SNABBTINING: Lägg den obrutna förpackningen i rikligt med kallt
vatten i cirka 1,5 timme.

FÖRVARING: I butik –18° C eller kallare, till angivet bäst före datum. I köldfack –6° C eller kallare, 5–6 dygn. I kylskåp 3–4 dygn. I rumstemperatur 1 dygn.

FÅNGSTMETOD: Vildfångade med mjärdar.

KÄLLSORTERING: Ytterkartongen sorteras som papper, plasttråget som hårdplast och plastpåsen som mjukplast. Alla material i förpackningen är godkända enligt Normpack.

MILJÖANSVAR: Pandalus tar ett miljömässigt, socialt och etiskt ansvar för produktion och transporter

URSPRUNG: Louisianaflodkräftor (Procambarus Clarkii). Vildfångade och producerade i Kina för Pandalus AB, 121 18 Johanneshov, Sverige.

Hur äter man kräftor?

Kräftans stjärt innehåller mycket gott kött och är enkel att hantera. Många gillar den bäst. Men det finns fler smarriga ställen på kräftan. För att hitta dem alla kan du göra som den sanna kräftälskaren; sug, bryt, skär, njut!
 

1. Sug

Börja med att suga ur det salta, dilliga spadet från kräftans undersida. Glöm inte att sörpla ordentligt, det hör till! Eller för all del, bryt av ett av de främre små ”benen” vid andra leden inifrån och använd som sugrör – ljudlöst och effektivt.
 

2. Bryt

Låter makabert, men kräftor kräver detta handlag. (Ibland också ganska starka nypor eller en riktigt bra kniv). Bryt av klor och ben från kroppen. Bryt också av den rörliga delen på klon och ät köttet, sug ur spadet i resten av klon och ät innandömet.

3. Skär

Oavsett hur du hanterat kräftan hittills så är det nu dags att ta fram kniven. Sätt den bakom ögonen och skär av ryggskölden. Lyft sedan av skölden, använd kniven igen för att skrapa av och njuta av det krämiga kräftsmöret på insidan av skölden. Sug lite ovanifrån.

4. Njut!

En kräftälskare har så klart njutit hela vägen fram till detta också. Men nu är det så äntligen dags för höjdpunkten – stjärten! Du kommer åt den genom att bryta bort skalet från sidorna. Dra isär stjärten på längden och ta bort den svarta tarmen. Ät och njut!