Crème Ninon med löjrom

Crème Ninon med löjrom

Kallare temperaturer ute framöver och dags för höst – vilket bland annat innebär goda soppor inomhus. Denna krämiga Ninonsoppa är både vacker och väldigt god. Perfekt att bjuda på som förrätt till gästerna!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 5 dl gröna ärtor
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt och peppar
  • 1 msk citronsaft
  • 5 dl hönsbuljong
  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Tina löjrom och ärtor.

  2. Hacka schalottenlök och fräs den i smör i en kastrull.

  3. Koka upp buljong i en annan kastrull.

  4. Tillsätt löken i buljongen tillsammans med hälften av grädden.

  5. Låt sjuda cirka 10 minuter.

  6. Vispa i den andra hälften av grädden.

  7. Häll ner de tinade ärtorna och värm upp dem, men inte så att det kokar.

  8. Mixa soppan slät med en stavmixer.

  9. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.

  10. Vänd ner den vispade grädden innan servering.

  11. Toppa soppan med en rejäl matsked löjrom och strössla över lite hackad persilja.