Crème Ninon med löjrom
Kallare temperaturer ute framöver och dags för höst – vilket bland annat innebär goda soppor inomhus. Denna krämiga Ninonsoppa är både vacker och väldigt god. Perfekt att bjuda på som förrätt till gästerna!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 80 g Pandalus löjrom
- 5 dl gröna ärtor
- 2 st schalottenlökar
- 3 dl vispgrädde
- Salt och peppar
- 1 msk citronsaft
- 5 dl hönsbuljong
- Hackad persilja
Gör så här
- Tina löjrom och ärtor.
- Hacka schalottenlök och fräs den i smör i en kastrull.
- Koka upp buljong i en annan kastrull.
- Tillsätt löken i buljongen tillsammans med hälften av grädden.
- Låt sjuda cirka 10 minuter.
- Vispa i den andra hälften av grädden.
- Häll ner de tinade ärtorna och värm upp dem, men inte så att det kokar.
- Mixa soppan slät med en stavmixer.
- Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner den vispade grädden innan servering.
- Toppa soppan med en rejäl matsked löjrom och strössla över lite hackad persilja.