Crêpes med räkfyllning
En gammal klassiker – krämig fyllning och krispiga crepes tröttnar man helt enkelt inte på. Fungerar precis lika bra till lunch som till middag!
Du behöver
Antal portioner: 16 små crêpes
Fyllning
- 500g Pandalus räkor
- 3 dl crème fraiche
- 3 salladslökar, skivade
- Salt och peppar
- Någon god lagrad ost
Smet
- 6 dl mjölk
- 2,5 dl mjöl
- 1 tsk salt
- 3 ägg
- 50 g smör, smält
Gör så här
- Tina och skala räkorna
- Gör smeten genom att blanda ihop mjöl och salt i en bunke
- Tillsätt hälften av mjölken och vispa om
- Tillsätt sedan resten av mjölken och alla ägg, vispa till en slät smet
- Smält smöret och rör ner det, ställ smeten åt sidan
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, spara lite räkor och salladslök till att toppa crêpesen med. Räkorna kan antingen vara hela eller grovt hackade i fyllningen
- Sätt ugnen på 225 grader
- Gör crêpesen genom att hetta upp en stekpanna med lite smör i och stek dem en efter en
- Fyll sedan crêpesen med räkblandningen och rulla ihop
- Lägg i en ugnssäker form och riv över ost
- Grädda c:a 10 min i översta delen av ugnen
- Servera direkt!