Crepes med räkfyllning

Crêpes med räkfyllning

En gammal klassiker – krämig fyllning och krispiga crepes tröttnar man helt enkelt inte på. Fungerar precis lika bra till lunch som till middag!

Du behöver

Antal portioner: 16 små crêpes

Fyllning

  • 500g Pandalus räkor
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 salladslökar, skivade
  • Salt och peppar
  • Någon god lagrad ost

Smet

  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 50 g smör, smält

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna

  2. Gör smeten genom att blanda ihop mjöl och salt i en bunke

  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa om

  4. Tillsätt sedan resten av mjölken och alla ägg, vispa till en slät smet

  5. Smält smöret och rör ner det, ställ smeten åt sidan

  6. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, spara lite räkor och salladslök till att toppa crêpesen med. Räkorna kan antingen vara hela eller grovt hackade i fyllningen

  7. Sätt ugnen på 225 grader

  8. Gör crêpesen genom att hetta upp en stekpanna med lite smör i och stek dem en efter en

  9. Fyll sedan crêpesen med räkblandningen och rulla ihop

  10. Lägg i en ugnssäker form och riv över ost

  11. Grädda c:a 10 min i översta delen av ugnen

  12. Servera direkt!