Croissanter med skagenröra

Croissanter med skagenröra

Har du tidigare förknippat croissanter med marmelad eller andra söta tillbehör? Då ska du testa denna kombination! Croissanternas frasiga, smöriga lager gifter sig fantastisk med en klassisk skagenröra.  

Dela på facebook

Du behöver

6 croissanter
Tillagningstid 30 minuter

  • 500 g räkor
  • 1 förpackning croissanter på burk eller frysta (finns att köpa i butik) alternativt färdiggräddade croissanter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 msk finhackad dill
  • Romansalladsblad
  • Några droppar tabasco
  • Några droppar citron
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem därefter

  2. Hacka räkorna grovt

  3. Blanda ihop räkor, majonnäs, crème fraiche, rödlök, dill, tabasco, citron salt och peppar och lägg i kylen

  4. Grädda croissanterna enligt beskrivningen på paketet

  5. Låt svalna lite och skär sedan försiktigt ett snitt i dem

  6. Lägg först på ett salladsblad i croissanterna och fyll sedan med skagenröra

  7. Servera gärna som en god brunch