Eggs Royale med räkor och saffranshollandaise
Unna dig eller någon du tycker om en riktigt bra start på dagen med denna lyxiga smörgås.
Du behöver
Antal portioner
- 200g Pandalus räkor
- 2 skivor danskt rågbröd
- Smör (att steka brödet i)
- 2 ägg
- 100g smör
- 2 äggulor
- 1 msk vatten
- 2 tsk citronsaft
- 1 krm salt
- 0,25 g saffran
Gör så här
- Skala räkorna
- Stek brödet i smör
- Saffranshollandaise: Smält smöret i en kastrull på låg värme. Låt mjölkproteinet i smöret sjunka till botten.
- Förbered en kastrull med sjudande vatten att använda som vattenbad.
- Vispa ihop äggulor och vatten i en mindre kastrull och ställ den i kastrullen med sjudande vatten. Vispa tills blandningen tjocknar.
- Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i det smälta smöret lite i taget. Undvik att proteinet i botten kommer med.
- Smaksätt med citron, salt och saffran.
- Pocherade ägg: Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Sänk värmen och låt vattnet sjuda.
- Knäck äggen i varsin liten skål, kopp eller glas.
- Gör en virvel i vattnet, håll behållaren med ägget nära vattenytan och häll ned ägget i mitten av kastrullen.
- Låt sjuda i ca 3-4 minuter, plocka sedan upp med en hålslev.
- Upprepa med nästa ägg.
- Montera: Lägg upp de skalade räkorna på brödet med ett pocherat ägg och ringla över saffranshollandaise. Toppa med lite hackad gräslök!