
Eggs Royale med tigerräkor och avokado
En klassiker i brunchsammanhang: Eggs Royale. Ännu godare med stekta tigerräkor och avokado!
Du behöver
2 portioner
Tillagningstid: ca 20 minuter
- 200 g Pandalus tigerräkor
- 2 skivor surdegsbröd
- Smör (att steka brödet i)
- 2 ägg
- 1 avokado
Hollandaise:
- 100 g smör
- 2 äggulor
- 1 msk vatten
- 2 tsk citronsaft
- 2 tsk citronsaft
Gör så här
Hollandaise:
- Förbered en kastrull med sjudande vatten att använda som vattenbad.
- Vispa ihop äggulor och vatten i en mindre kastrull och ställ den i kastrullen med sjudande vatten. Vispa tills blandningen tjocknar.
- Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i det smälta smöret lite i taget. Undvik att proteinet i botten kommer med.
- Smaksätt med citron och salt.
Pocherade ägg:
- Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Sänk värmen och låt vattnet sjuda.
- Knäck äggen i varsin liten skål, kopp eller glas.
- Gör en virvel i vattnet, håll behållaren med ägget nära vattenytan och häll ned ägget i mitten av kastrullen.
- Låt sjuda i ca 3-4 minuter, plocka sedan upp med en hålslev.
- Upprepa med nästa ägg.
Övrigt:
- Stek tigerräkorna i lite olja tills de blivit rosa i färgen och fått lite stekyta.
- Stek brödet i smör och skiva en avokado.
- Lägg upp avokado och tigerräkor på brödet, toppa med ett pocherat ägg och ringla över hollandaise.
- Smält smöret i en kastrull på låg värme. Låt mjölkproteinet i smöret sjunka till botten.