Eggs Royale

Eggs Royale med tigerräkor och avokado

En klassiker i brunchsammanhang: Eggs Royale. Ännu godare med stekta tigerräkor och avokado! 

Dela på facebook

Du behöver

2 portioner
Tillagningstid: ca 20 minuter 

Hollandaise: 

  • 100 g smör 
  • 2 äggulor 
  • 1 msk vatten 
  • 2 tsk citronsaft 
  • 2 tsk citronsaft 

Gör så här

Hollandaise: 

  1. Förbered en kastrull med sjudande vatten att använda som vattenbad.

  2. Vispa ihop äggulor och vatten i en mindre kastrull och ställ den i kastrullen med sjudande vatten. Vispa tills blandningen tjocknar. 

  3. Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i det smälta smöret lite i taget. Undvik att proteinet i botten kommer med. 

  4. Smaksätt med citron och salt.  

Pocherade ägg: 

  1. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Sänk värmen och låt vattnet sjuda. 

  2. Knäck äggen i varsin liten skål, kopp eller glas. 

  3. Gör en virvel i vattnet, håll behållaren med ägget nära vattenytan och häll ned ägget i mitten av kastrullen. 

  4. Låt sjuda i ca 3-4 minuter, plocka sedan upp med en hålslev. 
  5. Upprepa med nästa ägg. 

 Övrigt:

  1. Stek tigerräkorna i lite olja tills de blivit rosa i färgen och fått lite stekyta. 

  2. Stek brödet i smör och skiva en avokado. 

  3. Lägg upp avokado och tigerräkor på brödet, toppa med ett pocherat ägg och ringla över hollandaise.

  4. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Låt mjölkproteinet i smöret sjunka till botten.