
Färska kräftor med kryddig blomkål och chili-aioli
Detta recept på kryddig blomkål och chili-aioli är ett supergott alternativ som tillbehör på kräftskivan. Passar perfekt tillsammans med våra färska kräftor från Turkiet!
Du behöver
Antal portioner: 4-6
- Pandalus färska kräftor från Turkiet
- 1 blomkålshuvud
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk lökpulver
- 2 tsk vitlökspulver
- salt
- svartpeppar
- 1 dl olivolja
- 2 msk honung
Chili-aioli
- 2 dl majonnäs
- sriracha
Topping
- lime
- chilimajonnäs
- persilja
- flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg över på en oljad plåt.
- Blanda kryddorna i en liten skål. Häll i olivolja och rör om. Tillsätt honung.
- Pensla buketterna med kryddoljan. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller till de börjar mjukna och få färg.
- Blanda majonnäsen med valfri mängd sriracha.
- Lägg blomkålen på ett fat. Pressa över lime och ringla chili-aiolin. Avsluta med hackad persilja och flingsalt. Servera med kräftorna och njut!