Färska kräftor med kryddig blomkol och chiliaioli

Färska kräftor med kryddig blomkål och chili-aioli

Detta recept på kryddig blomkål och chili-aioli är ett supergott alternativ som tillbehör på kräftskivan.  Passar perfekt tillsammans med våra färska kräftor från Turkiet!

Du behöver

Antal portioner: 4-6

Chili-aioli

  • 2 dl majonnäs
  • sriracha

Topping

  • lime
  • chilimajonnäs
  • persilja
  • flingsalt

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg över på en oljad plåt.

  3. Blanda kryddorna i en liten skål. Häll i olivolja och rör om. Tillsätt honung.

  4. Pensla buketterna med kryddoljan. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller till de börjar mjukna och få färg.

  5. Blanda majonnäsen med valfri mängd sriracha.

  6. Lägg blomkålen på ett fat. Pressa över lime och ringla chili-aiolin. Avsluta med hackad persilja och flingsalt. Servera med kräftorna och njut!