Färska vårrullar

Färska vårrullar med räkor och jordnötssås

En somrig, fräsch och framförallt riktigt god plockmatsrätt

Dela på facebook

Du behöver

12 rullar
Tillagningstid cirka 15 minuter

Rullarna:

  • 12 ark rispapper
  • 100 g Pandalus frysta räkor
  • 1 stor rödlök
  • 3 salladslökar
  • 180 g böngroddar
  • 2 chili (en till såsen och en till fyllning)
  • 1 kruka koriander
  • 65 g baby spenat
  • 2 stora morötter

Sås:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • ½ dl jordnötssmör med bitar i
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1,5 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • Jordnötter att toppa med

Gör så här

  1. Tina och skala eventuellt räkorna (kan göras inför varje rulle)

  2. Börja tillaga såsen genom att hacka och därefter steka gul lök, vitlök och chili i olivolja utan att något tar färg

  3. Tillsätt resten av sås-ingredienserna och låt sjuda några minuter, smaka av

  4. Lägg upp i en skål och toppa med lite jordnötter

  5. Strimla morötterna, skiva rödlöken tunt med mandolin, skiva salladslökarna och chilin

  6. Lägg allting i skålar på bordet

  7. Fyll en stor skål med lite varmare än ljummet vatten och lägg på bordet

  8. Doppa ett ark i taget i vattnet och lägg på tallriken, lägg önskad fyllning i mitten av arket och rulla ihop genom att vika in kanten över fyllningen, dra ihop pappret ganska hårt över fyllningen, vik in kanterna och rulla ihop

  9. Doppa rullarna i såsen och ät dem allteftersom de görs så att de inte torkar