Färskostvisp med gurka, kavringssmul och kräftor

Färskostvisp med gurka, kavringssmul och kräftor

Dessa festliga portionsburkar med färska kräftor, fluffig färskostvisp och gurka i honungslag blir garanterat succé på kräftskivan eller bjudningen. Så enkelt och så gott!

Du behöver

Antal portioner: 6

Färskostvisp

  • 2 dl crème fraiche (32%)
  • 200 g färskost
  • 20 g finhackad dill 
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm persillade (kryddblandning med vitlök och persilja)
  • 1 krm citronpeppar 

Gurka

  • 1 gurka
  • 1 msk olja
  • 1 tsk färskpressad citron 
  • 2 tsk honung 
  • 1 salladslök eller liten rödlök 

Kavringssmul

  • 4 skivor kavring 
  • 50 g smör

 

Gör så här

  1. Lägg samtliga ingredienser till färskostsmeten i en bunke och vispa ihop med elvisp till fluffig konsistens. Ställ svalt. 

  2. Mixa eller smula sönder kavringen till smulor, bryn dem sedan i rikligt med smör så att de blir knapriga. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.

  3. Skär gurkan i bitar och lägg i en skål, finhacka lök och blanda ner tillsammans med citron, olja och honung. 

  4. Skala kräftorna.

  5. Ta fram sex glasburkar och varva gurka, färskostvisp, kavring och kräftor.

  6. Dekorera med en dillvippa och eventuellt några rädisor. 

  7. Knyt gärna fast en kräftklo på varje burk med ett grovt snöre för extra pynt.