Färskpotatis med brynt smör och löjrom
Sommar på en tallrik! Krispiga rädisor, örter, färskpotatis, brynt smör och löjrom – finns det en somrigare smakkombination? Vi på Pandalus tror inte det.
Du behöver
Förrätt eller tilltugg för 4 portioner
- 1 pkt Pandalus löjrom ( tina enligt anvisningen på förpackningen)
- 1/2 kg färskpotatis
- 50 smör
- 1/2 knippe rädisor
- 1 kruka gräslök
- 1 kruka dill
- salt
- nymald svartpeppar
- 1 dl crème fraiche
- 1 citron
Gör så här
- Skrubba och koka potatisen färdig i saltat vatten. Häll av potatisen och låt den ånga av.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. När smöret fått en gyllenbrun färg och en nötig väldoft, drar du kastrullen snabbt av från värmen.
- Häll upp smöret i en skål. Låt det stå några minuter så att den brynta ”bottensatsen” lägger sig på botten av skålen.
- Dela potatisen efter tycke och lägg upp dem på ett fat. Skeda över det brynta smöret (ta inte med bottensatsen) och krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Skölj och skär rädisorna i tunna skivor med en skalare och finhacka gräslöken.
- Lägg upp rädisorna, gräslöken och klicka på löjrom och crème fraiche.
- Toppa med dill och citronzest.
- Servera direkt och njut