Färskpotatis med brynt smör och löjrom

Färskpotatis med brynt smör och löjrom

Sommar på en tallrik! Krispiga rädisor, örter, färskpotatis, brynt smör och löjrom – finns det en somrigare smakkombination? Vi på Pandalus tror inte det. 

Dela på facebook

Du behöver

Förrätt eller tilltugg för 4 portioner

  • 1 pkt Pandalus löjrom ( tina enligt anvisningen på förpackningen)
  • 1/2 kg färskpotatis
  • 50 smör
  • 1/2 knippe rädisor
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen färdig i saltat vatten. Häll av potatisen och låt den ånga av.

  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. När smöret fått en gyllenbrun färg och en nötig väldoft, drar du kastrullen snabbt av från värmen.

  3. Häll upp smöret i en skål. Låt det stå några minuter så att den brynta ”bottensatsen” lägger sig på botten av skålen.

  4. Dela potatisen efter tycke och lägg upp dem på ett fat. Skeda över det brynta smöret (ta inte med bottensatsen) och krydda med salt och nymald svartpeppar.

  5. Skölj och skär rädisorna i tunna skivor med en skalare och finhacka gräslöken.

  6. Lägg upp rädisorna, gräslöken och klicka på löjrom och crème fraiche.

  7. Toppa med dill och citronzest.

  8. Servera direkt och njut