Färskpotatissallad med matjessill och löjrom

Färskpotatissallad med matjessill och löjrom

Sill och färskpotatis i ny tappning. Detta är sommarens godaste färskpotatissallad som blir extra lyxig med löjrom. Kan du motstå?

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 2 förpackningar Pandalus löjrom à 80 g
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • nymald vitpeppar
  • 1 rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 ägg
  • 500 g färskpotatis         
  • 100 g sugar snaps
  • 2 förpackningar hela matjesfiléer, 400 g

Gör så här

  1. Tina löjrommen.

  2. Blanda gräddfil, dill, gräslök och en av förpackningarna med löjrom. Smaka av med peppar. Ställ i kylen.

  3. Skala och skiva löken tunt. Blanda socker och vinäger och rör tills sockret löst sig. Vänd ner löken i vinägerblandningen. Låt marinera minst 1 timme.

  4. Hårdkoka äggen. Tvätta och koka potatisen och låt den kallna. Dela mindre potatisar på mitten och större i bitar. Dela sugar snaps på längden.

  5. Låt sillen rinna av och skär i bitar.

  6. Lägg potatis, sugar snaps, ägghalvor och sill på tallrikar eller ett fat.

  7. Klicka på dressingen. Toppa med picklad rödlök och löjrom. Mal över lite peppar och strö på extra hackad dill.