Färskpotatissallad med matjessill och löjrom
Sill och färskpotatis i ny tappning. Detta är sommarens godaste färskpotatissallad som blir extra lyxig med löjrom. Kan du motstå?
Du behöver
4 portioner
- 2 förpackningar Pandalus löjrom à 80 g
- 2 dl gräddfil
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
- nymald vitpeppar
- 1 rödlök
- 1 msk strösocker
- 2 msk äppelcidervinäger
- 2 ägg
- 500 g färskpotatis
- 100 g sugar snaps
- 2 förpackningar hela matjesfiléer, 400 g
Gör så här
- Tina löjrommen.
- Blanda gräddfil, dill, gräslök och en av förpackningarna med löjrom. Smaka av med peppar. Ställ i kylen.
- Skala och skiva löken tunt. Blanda socker och vinäger och rör tills sockret löst sig. Vänd ner löken i vinägerblandningen. Låt marinera minst 1 timme.
- Hårdkoka äggen. Tvätta och koka potatisen och låt den kallna. Dela mindre potatisar på mitten och större i bitar. Dela sugar snaps på längden.
- Låt sillen rinna av och skär i bitar.
- Lägg potatis, sugar snaps, ägghalvor och sill på tallrikar eller ett fat.
- Klicka på dressingen. Toppa med picklad rödlök och löjrom. Mal över lite peppar och strö på extra hackad dill.