Fluffiga minipannkakor med parmesan och löjrom

Fluffiga minipannkakor med parmesan och löjrom

Ett lyxigt snacks till tillställningen har vi här, eller kanske som förrätt innan middagen? Enkelt att steka många små munsbitar på en gång också.

Du behöver

Antal portioner: 18 st

Pannkakor

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2,5 msk mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • 1/2 dl finriven parmesanost
  • Lite salt och peppar
  • Smör att steka i
  • Spritspåse

Gör så här

  1. Tina löjrom.

  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en bunke.

  3. Tillsätt mjölk, smör och ägg medan du vispar.

  4. Vänd ner parmesanen.

  5. Hetta upp en stekpanna med en klick smör.

  6. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små pannkakor i stekpannan.

  7. Stek några minuter per sida.

  8. Låt svalna lite och toppa sedan med gräddfil, löjrom, rödlök, persilja och svartpeppar.