
Fluffiga minipannkakor med parmesan och löjrom
Ett lyxigt snacks till tillställningen har vi här, eller kanske som förrätt innan middagen? Enkelt att steka många små munsbitar på en gång också.
Du behöver
Antal portioner: 18 st
- 80 g Pandalus löjrom
- 1/2 rödlök, finhackad
- Persilja, finhackad
- Gräddfil
Pannkakor
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2,5 msk mjölk
- 2 msk smält smör
- 1 ägg
- 1/2 dl finriven parmesanost
- Lite salt och peppar
- Smör att steka i
- Spritspåse
Gör så här
- Tina löjrom.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en bunke.
- Tillsätt mjölk, smör och ägg medan du vispar.
- Vänd ner parmesanen.
- Hetta upp en stekpanna med en klick smör.
- Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små pannkakor i stekpannan.
- Stek några minuter per sida.
- Låt svalna lite och toppa sedan med gräddfil, löjrom, rödlök, persilja och svartpeppar.