Förrätt med 12 Kräftor

Kräftstjärtar med sandefjordsås och sikrom

Kräftskivor i all ära men det här med förrätt på skaldjur är något extra. Som denna med kräftstjärtar, sandefjordssås och sikrom – lyxigt och supergott!

Du behöver

Antal portioner

Snabbpicklad gurka:

  • 1/2 gurka
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt

Sandefjordssås:

  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 150 g smör
  • citronzest
  • dill
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

  2. Finhacka rödlöken.

  3. Skiva gurkan och blanda med olja, vinäger, socker och salt.

  4. Gör såsen. Koka upp grädde och creme fraiche i en kastrull. Lägg i smöret och låt smälta. Tillsätt finhackad dill, citronzest och smaka av med salt.

  5. Lägg upp sås på ett fat. Toppa med bitar av potatis, Pandalus kräftstjärtar, gurka, finhackad rödlök, sikrom och dill. Servera!