
Kräftstjärtar med sandefjordsås och sikrom
Kräftskivor i all ära men det här med förrätt på skaldjur är något extra. Som denna med kräftstjärtar, sandefjordssås och sikrom – lyxigt och supergott!
Du behöver
Antal portioner
- Pandalus 12 kräftor, 500 g
- Pandalus sikrom, 80 g
- 3 potatisar
- 1/2 rödlök
Snabbpicklad gurka:
- 1/2 gurka
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk socker
- salt
Sandefjordssås:
- 1 1/2 dl grädde
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 150 g smör
- citronzest
- dill
- salt
Gör så här
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Finhacka rödlöken.
- Skiva gurkan och blanda med olja, vinäger, socker och salt.
- Gör såsen. Koka upp grädde och creme fraiche i en kastrull. Lägg i smöret och låt smälta. Tillsätt finhackad dill, citronzest och smaka av med salt.
- Lägg upp sås på ett fat. Toppa med bitar av potatis, Pandalus kräftstjärtar, gurka, finhackad rödlök, sikrom och dill. Servera!