Fransk omelett med löjrom

Fransk omelett med löjrom

En fransk omelett toppad med löjrom och räkor fungerar lika bra som festlig förrätt och lyxig sommarmiddag.

Du behöver

För två omeletter: 

  • 6 ägg (3 till varje omelett)
  • En rejäl klick smör
  • Flingsalt och svartpeppar
Topping:
  • 1 burk Pandalus Löjrom
  • En näve räkor
  • 250 gr crème fraîche eller smetana
  • 1/2 finhackad rödlök
  • Finhackad dill och gräslök

Gör så här

  1. Förbered toppingen så att du är redo för garnering så fort omeletten är klar. 
     
  2. Sätt på spisen på låg värme. Lägg en klick smör i en non stick/teflon-panna. Låt den smälta varsamt. 
     
  3. Vispa upp tre ägg och häll dom i pannan 
     
  4. Rör om i pannan långsamt med en slickepott. Skaka pannan lite då och då. Ha tålamod. Tänk att du ska steka en pannkaka på låg värme. 
     
  5. När du märker att äggen börjar stelna och det bildas en ”pannkaka” i pannan är det dags att rulla ihop den. Använd slickepotten och var försiktig så den inte fastnar i pannan. 
     
  6. Smaksätt med salt och peppar. Rulla över omeletten på en tallrik och toppa med crème fraîche, rödlök, löjrom, dill och gräslök. 
     
  7. Återupprepa samma procedur för den andra omeletten.