Fransk omelett med löjrom
En fransk omelett toppad med löjrom och räkor fungerar lika bra som festlig förrätt och lyxig sommarmiddag.
Du behöver
För två omeletter:
- 6 ägg (3 till varje omelett)
- En rejäl klick smör
- Flingsalt och svartpeppar
Topping:
- 1 burk Pandalus Löjrom
- En näve räkor
- 250 gr crème fraîche eller smetana
- 1/2 finhackad rödlök
- Finhackad dill och gräslök
Gör så här
- Förbered toppingen så att du är redo för garnering så fort omeletten är klar.
- Sätt på spisen på låg värme. Lägg en klick smör i en non stick/teflon-panna. Låt den smälta varsamt.
- Vispa upp tre ägg och häll dom i pannan
- Rör om i pannan långsamt med en slickepott. Skaka pannan lite då och då. Ha tålamod. Tänk att du ska steka en pannkaka på låg värme.
- När du märker att äggen börjar stelna och det bildas en ”pannkaka” i pannan är det dags att rulla ihop den. Använd slickepotten och var försiktig så den inte fastnar i pannan.
- Smaksätt med salt och peppar. Rulla över omeletten på en tallrik och toppa med crème fraîche, rödlök, löjrom, dill och gräslök.
- Återupprepa samma procedur för den andra omeletten.