
Frasiga zucchinisnurror med västerbottensost
Ugnsgräddade smördegssnurror med zucchini – ja tack! Serveras med fördel tillsammans med Pandalus kräftor och ett glas bubbel.
Du behöver
Antal portioner
- 1/2 – 1 zucchini
- 1 rulle smördeg
- C:a 100 g philadelphiaost
- 100 – 150 g riven västerbottenost
- Salt
- Nymald svartpeppar
- Olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och skiva zucchinin i tunna skivor med en osthyvel, skalare eller mandolin.
- Rulla ut smördegen och bred på färskosten över hela rullen. Strö över riven västerbottenost och lägg ut zucchiniskivorna på smördegen.
- Salta och dra några varv med svartpepparkvarnen.
- Ringla över olivolja.
- Rulla ihop till en längd och skär i lagom stora skivor.
- Placera zucchinisnurrorna i en muffinsplåt med muffinsformar och grädda dem i c:a 15-20 min tills de fått fin färg.