Friterad delikatesspotatis med löjrom
Denna friterade delikatesspotatis med smetana, löjrom, dill och citron blir ett riktigt gott och trevligt tilltugg till minglet – och är dessutom superenkelt att göra!
Du behöver
Antal portioner: 10 (småportioner)
Tillagningstid: c:a 30 min
- 1 paket Pandalus Amerikansk Löjrom
- 10 mindre delikatesspotatisar
- Rapsolja till fritering
- Salt och nymald svartpeppar
- Smetana
- 1 Rödlök
- Dill
- Zest från 1 citron
- Några droppar olivolja
Gör så här
Förkoka potatisen (med skalet på) så att de nästan blir färdigkokta.
Fritera potatisarna i rapsolja på 160 grader (eller till de är genomkrispiga och fint gyllenbruna).
- Låt potatisarna kallna något och toppa sedan med löjrom, smetana, rödlök, citronzest, salt, nymald svartpeppar, dill och till sist en droppe olivolja på varje potatis.
- Servera (med fördel ganska så omgående)!