Friterad delikatesspotatis med löjrom

Friterad delikatesspotatis med löjrom

Denna friterade delikatesspotatis med smetana, löjrom, dill och citron blir ett riktigt gott och trevligt tilltugg till minglet – och är dessutom superenkelt att göra!

Du behöver

Antal portioner:  10 (småportioner)
Tillagningstid: c:a 30 min

  • 1 paket Pandalus Amerikansk Löjrom
  • 10 mindre delikatesspotatisar
  • Rapsolja till fritering
  • Salt och nymald svartpeppar
  • Smetana
  • 1 Rödlök
  • Dill
  • Zest från 1 citron
  • Några droppar olivolja

Gör så här

  1. Förkoka potatisen (med skalet på) så att de nästan blir färdigkokta.

  2. Fritera potatisarna i rapsolja på 160 grader (eller till de är genomkrispiga och fint gyllenbruna).

  3. Låt potatisarna kallna något och toppa sedan med löjrom, smetana, rödlök, citronzest, salt, nymald svartpeppar, dill och till sist en droppe olivolja på varje potatis.

  4. Servera (med fördel ganska så omgående)!