Friterad gyozastrut med vispad crème fraiche, löjrom och schalottenlök

Friterad gyozastrut med vispad crème fraiche, löjrom och schalottenlök

Servera löjrom som enkel plockmat i form av dessa festliga strutar 

Dela på facebook

Du behöver

4 Strutar

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 4 gyozablad (finns att köpa på Asian market eller Ica-butik, frysdisk)
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl crème fraiche
  • Rapsolja att fritera i
  • Dill
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Tina löjrom och låt sedan rinna av i en sil

  2. Vispa crème fraiche med elvisp så att den blir mer fast

  3. Hetta upp en tjockbottnad kastrull med rapsolja (cirka 160 grader)

  4. Rulla ihop gyozabladet (gör en strut i taget) till en strut och fäst den med lite vatten på ena kanten

  5. Lägg ner ena sidan av struten med en kökstång i oljan och låt den bli gyllenbrun, vänd sedan och fritera andra sidan

  6. Låt torka av på papper och upprepa sedan processen med resten av strutarna

  7. Lägg crème fraiche i en spritspåse och spritsa strutarna, lägg även lite löjrom
    mellan creme fraichen

  8. Toppa med löjrom, dill, schalottenlök och svartpeppar