Friterad gyozastrut med vispad crème fraiche, löjrom och schalottenlök
Servera löjrom som enkel plockmat i form av dessa festliga strutar
Du behöver
4 Strutar
- 80 g Pandalus löjrom
- 4 gyozablad (finns att köpa på Asian market eller Ica-butik, frysdisk)
- 1 schalottenlök
- 1 dl crème fraiche
- Rapsolja att fritera i
- Dill
- Svartpeppar
Gör så här
- Tina löjrom och låt sedan rinna av i en sil
- Vispa crème fraiche med elvisp så att den blir mer fast
- Hetta upp en tjockbottnad kastrull med rapsolja (cirka 160 grader)
- Rulla ihop gyozabladet (gör en strut i taget) till en strut och fäst den med lite vatten på ena kanten
- Lägg ner ena sidan av struten med en kökstång i oljan och låt den bli gyllenbrun, vänd sedan och fritera andra sidan
- Låt torka av på papper och upprepa sedan processen med resten av strutarna
- Lägg crème fraiche i en spritspåse och spritsa strutarna, lägg även lite löjrom
mellan creme fraichen - Toppa med löjrom, dill, schalottenlök och svartpeppar