Friterad våffelsmet med parmesan och löjrom
Bjud dina gäster på ett riktigt lyxigt och gott tilltugg med löjrom – passar perfekt till ett glas bubbel!
Du behöver
Antal portioner: c:a 10
- 80 g Pandalus löjrom
- 1 rödlök, finhackad
- 1 dl smetana, spritsas ut med spritspåse
- Några dillkvistar
- Svartpeppar
Smet
- Färdig våffelmix och det som behövs till (oftast smör och vatten)
- 1 dl finriven parmesanost
- Svartpeppar
- 5 dl rapsolja
Gör så här
- Tina löjrommen enligt anvisningarna på förpackningen
- Blanda ihop ingredienserna till våffelsmeten och addera parmesanost samt svartpeppar
- Hacka rödlöken
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja till cirka 160 grader
- Ta fram en spritspåse och häll i en del av våffelsmeten (inte allting och klipp inte hål än)
- Klipp sedan ett lagom stort hål i spritspåsen och spritsa sedan ut smeten i ett fint mönster i den heta oljan
- Låt friteras så att ena sidan blir krispig och gyllene tills du vänder och friterar den andra
- Låt rinna av på hushållspapper
- Toppa med löjrom, smetana, rödlök och dillkvistar
- Servera tillsammans med bubbel!