Friterad våffelsmet med parmesan och löjrom

Friterad våffelsmet med parmesan och löjrom

Bjud dina gäster på ett riktigt lyxigt och gott tilltugg med löjrom – passar perfekt till ett glas bubbel!

Du behöver

Antal portioner: c:a 10

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl smetana, spritsas ut med spritspåse
  • Några dillkvistar
  • Svartpeppar

Smet

  • Färdig våffelmix och det som behövs till (oftast smör och vatten)
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Svartpeppar
  • 5 dl rapsolja

Gör så här

  1. Tina löjrommen enligt anvisningarna på förpackningen

  2. Blanda ihop ingredienserna till våffelsmeten och addera parmesanost samt svartpeppar

  3. Hacka rödlöken

  4. Hetta upp en stekpanna med rapsolja till cirka 160 grader

  5. Ta fram en spritspåse och häll i en del av våffelsmeten (inte allting och klipp inte hål än)

  6. Klipp sedan ett lagom stort hål i spritspåsen och spritsa sedan ut smeten i ett fint mönster i den heta oljan

  7. Låt friteras så att ena sidan blir krispig och gyllene tills du vänder och friterar den andra

  8. Låt rinna av på hushållspapper

  9. Toppa med löjrom, smetana, rödlök och dillkvistar

  10. Servera tillsammans med bubbel!