Friterade bläckfiskringar med hemslungad aioli

Friterade bläckfiskringar med hemslungad aioli

Perfekt som förrätt eller för tapas!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

Aioli:

  • 2 äggulor
  • 1msk pressad citronsaft eller 1tsk vitvinsvinäger ( smaksak och viktigt att smaka av)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1- 2 nypor salt
  • 3- 4 dl rapsolja
  • 1 riven vitlök
  • Svartpeppar
  • Citronsaft
  • Flingsalt

Gör så här

Aioli

  1. Vispa ihop äggulorna, vinäger och senap.
  2. Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en stråle.
  3. Rör ner den rivna eller finhackade vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  4. Späd aiolin med några droppar vatten om den blir för tjock. 

Bläckfiskringarna 

  1. Värm rapsoljan till 180°C

  2.  Fritera de frysta bläckfiskringarna i ca 1-2 minuter tills de får en gyllenbrun färg.

  3. Lägg upp på ett papper och låt oljan rinna av snabbt!

  4. Pressa över citronsaft och strö över lite flingsalt. Servera och njut med din hemslungade aioli