Friterade bläckfiskringar med hemslungad aioli
Perfekt som förrätt eller för tapas!
Du behöver
Antal portioner
- 1 påse Pandalus frysta bläckfiskringar
- 5 dl rapsolja
Aioli:
- 2 äggulor
- 1msk pressad citronsaft eller 1tsk vitvinsvinäger ( smaksak och viktigt att smaka av)
- 1 tsk dijonsenap
- 1- 2 nypor salt
- 3- 4 dl rapsolja
- 1 riven vitlök
- Svartpeppar
- Citronsaft
- Flingsalt
Gör så här
Aioli
- Vispa ihop äggulorna, vinäger och senap.
- Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en stråle.
- Rör ner den rivna eller finhackade vitlöken och smaka av med salt och peppar.
- Späd aiolin med några droppar vatten om den blir för tjock.
Bläckfiskringarna
- Värm rapsoljan till 180°C
- Fritera de frysta bläckfiskringarna i ca 1-2 minuter tills de får en gyllenbrun färg.
- Lägg upp på ett papper och låt oljan rinna av snabbt!
- Pressa över citronsaft och strö över lite flingsalt. Servera och njut med din hemslungade aioli