Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Friterade bläckfiskringar med hemslungad aioli Perfekt som förrätt eller för tapas! Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver Antal portioner1 påse Pandalus frysta bläckfiskringar5 dl rapsolja Aioli:2 äggulor 1msk pressad citronsaft eller 1tsk vitvinsvinäger ( smaksak och viktigt att smaka av) 1 tsk dijonsenap 1- 2 nypor salt3- 4 dl rapsolja1 riven vitlök Svartpeppar Citronsaft Flingsalt Gör så här Aioli Vispa ihop äggulorna, vinäger och senap.Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en stråle.Rör ner den rivna eller finhackade vitlöken och smaka av med salt och peppar.Späd aiolin med några droppar vatten om den blir för tjock. Bläckfiskringarna Värm rapsoljan till 180°C Fritera de frysta bläckfiskringarna i ca 1-2 minuter tills de får en gyllenbrun färg. Lägg upp på ett papper och låt oljan rinna av snabbt!Pressa över citronsaft och strö över lite flingsalt. Servera och njut med din hemslungade aioli