Gyozablad med kantarellstuvning och löjrom

Gyozablad med kantarellstuvning och löjrom

En väldigt trevlig förrätt att bjuda på, med gyozaskal som kan friteras i förväg. Om man vill ha lite mindre ”snittbitar” så skär ut en mindre cirkel på bladen och fritera i omgångar. Går garanterat hem hos gästerna!

Du behöver

Antal portioner: 8 snittar

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 8 gyozablad
  • 1 liter kantareller
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 gul lök, finhackad
  • Salt och peppar
  • 1-2 dl rapsolja
  • Smör
  • Persilja, finhackad

Gör så här

  1. Börja med att tina löjrommen enligt förpackningen

  2. Hetta upp rapsolja i en kastrull till cirka 165-170 grader

  3. Fritera gyozabladen, ett åt gången, tills de blivit gyllenbruna på båda sidor

  4. Låt rinna av på hushållspapper, salta och peppra

  5. Rensa svampen (om den är egenplockad) och skär i mindre bitar

  6. Stek först ut vätskan i en torr panna

  7. Hacka löken och tillsätt med svampen tillsammans med smör

  8. Stek en stund och häll sedan på grädden

  9. Låt grädden puttra en ganska lång stund så att den blir krämig och fastare

  10. Servera stuvningen på gyozabladen och toppa med löjrom, hackad persilja och svartpeppar