
Gyozablad med kantarellstuvning och löjrom
En väldigt trevlig förrätt att bjuda på, med gyozaskal som kan friteras i förväg. Om man vill ha lite mindre ”snittbitar” så skär ut en mindre cirkel på bladen och fritera i omgångar. Går garanterat hem hos gästerna!
Du behöver
Antal portioner: 8 snittar
- 80 g Pandalus löjrom
- 8 gyozablad
- 1 liter kantareller
- 2 dl vispgrädde
- 1 gul lök, finhackad
- Salt och peppar
- 1-2 dl rapsolja
- Smör
- Persilja, finhackad
Gör så här
- Börja med att tina löjrommen enligt förpackningen
- Hetta upp rapsolja i en kastrull till cirka 165-170 grader
- Fritera gyozabladen, ett åt gången, tills de blivit gyllenbruna på båda sidor
- Låt rinna av på hushållspapper, salta och peppra
- Rensa svampen (om den är egenplockad) och skär i mindre bitar
- Stek först ut vätskan i en torr panna
- Hacka löken och tillsätt med svampen tillsammans med smör
- Stek en stund och häll sedan på grädden
- Låt grädden puttra en ganska lång stund så att den blir krämig och fastare
- Servera stuvningen på gyozabladen och toppa med löjrom, hackad persilja och svartpeppar