Friterade smördegspizzor med löjrom

Friterade smördegspizzor med löjrom

Ett väldigt trevligt tilltugg till snacksbordet! Det perfekta fraset tillsammans med löjrom kan inte bli annat än bra.

Du behöver

Antal portioner: 9 pizzor

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 1 rulle smördeg
  • Creme fraiche
  • 1 rödlök
  • Dill
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja att fritera i

Gör så här

  1. Tina löjrom

  2. Skär smördegen i lika stora rektangulära bitar

  3. Nagga degen med gaffel

  4. Hetta upp en kastrull med rapsolja till cirka 180 grader

  5. För försiktigt ner en smördegsbit i taget med kökstång och fritera på båda sidor

  6. Låt rinna av på hushållspapper och salta lite lätt

  7. Toppa med löjrom, rödlök, crème fraiche och dill

  8. Servera med ett välkylt bubbel