Friterade tigerräkor

Friterade tigerräkor med sötpotatisröra

Frasiga tigerräkor med en sötpotatisröra som serveras i krispiga salladsblad, är plockmat när den är som allra godast. Kanske kan detta bli ett nytt inslag på ”tacofredagen”?

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 1 förpackning Pandalus råa tigerräkor, 400 g
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Ca 1 dl vetemjöl                                   
  • 2 ägg
  • Ca 2 dl panko
  • Ca 5 dl solrosolja till fritering         
  • Hjärtsallad
  • Koriander
  • Lime

Sötpotatisröra (ca 6 dl)      

  • 500–600 g sötpotatis            
  • 4 msk olivolja
  • 4 tsk pressad lime
  • 1 rivna vitlöksklyftor
  • 3/4 dl hackad rödlök
  • Ca 2 msk hackad inlagd jalapeno
  • 1 dl hackad koriander
  • Salt

Gör så här

  1. Röran: Skala och skär potatisen i bitar. Koka mjuk under lock i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna.

  2. Mosa potatisen med en gaffel. Rör i olivolja och lime. Blanda ner vitlök, rödlök, jalapeno och koriander. Smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna.

  3. Räkorna: Tina och torka av tigerräkorna. Vänd dem först i saltat och pepprat vetemjöl, därefter i lätt uppvispat ägg och sist i panko.

  4. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera tigerräkorna, i omgångar, tills de har en frasig och gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Lägg en klick sötpotatisröra i salladsblad, lägg på en räka och toppa med koriander. Servera med limeklyftor.