
Friterade tigerräkor med sötpotatisröra
Frasiga tigerräkor med en sötpotatisröra som serveras i krispiga salladsblad, är plockmat när den är som allra godast. Kanske kan detta bli ett nytt inslag på ”tacofredagen”?
Du behöver
4 portioner
- 1 förpackning Pandalus råa tigerräkor, 400 g
- Salt
- Nymald peppar
- Ca 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- Ca 2 dl panko
- Ca 5 dl solrosolja till fritering
- Hjärtsallad
- Koriander
- Lime
Sötpotatisröra (ca 6 dl)
- 500–600 g sötpotatis
- 4 msk olivolja
- 4 tsk pressad lime
- 1 rivna vitlöksklyftor
- 3/4 dl hackad rödlök
- Ca 2 msk hackad inlagd jalapeno
- 1 dl hackad koriander
- Salt
Gör så här
- Röran: Skala och skär potatisen i bitar. Koka mjuk under lock i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna.
- Mosa potatisen med en gaffel. Rör i olivolja och lime. Blanda ner vitlök, rödlök, jalapeno och koriander. Smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna.
- Räkorna: Tina och torka av tigerräkorna. Vänd dem först i saltat och pepprat vetemjöl, därefter i lätt uppvispat ägg och sist i panko.
- Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera tigerräkorna, i omgångar, tills de har en frasig och gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg en klick sötpotatisröra i salladsblad, lägg på en räka och toppa med koriander. Servera med limeklyftor.