Friterat potatiskrisp, creme fraiche och löjrom
Definitivt en helgrätt – krispig potatis med löjrom, schalottenlök, örter och en nötig smak av den brynta crème fraichen. Servera gärna med ett glas bubbel till!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 80 g Pandalus löjrom
- Cirka 24 små potatisar
- 1,2 dl creme fraiche
- 8 msk brynt smör Dillpulver
- Salt och peppar
- Finhackad valfri ört (jag hade bladpersilja)
- Rapsolja
- C:a 4 schalottenlökar
Gör så här
- Skala 16 potatisar på den grova sidan av rivjärnet och 8 på den fina sidan
- Skölj allting noga så att stärkelsen försvinner
- Krama ur så gott det går och låt sedan torka helt på hushållspapper, cirka 1 timme
- Smält smöret och låt det bli brynt
- Blanda ihop med crème fraichen
- Fritera potatisrivet (i omgångar med det grova och finrivna) i rapsoljan (160-170) grader så att det blir krispigt
- Salta, peppra och häll på dillpulver direkt
- Låt torka på hushållspapper
- Bygg ihop rätten med potatisen(grova), löjrom, brynt crème fraiche, dillpulver, hackad persilja och schalottenlök – toppa med den finrivna potatisen