Fröknäcke med kummin
Enkelt och gott knäckebröd som passar lika bra till kräftskivan som till frukosten. Servera med smör och ost eller doppa i aioli.
Du behöver
1 plåt
Tillagningstid: 1h
- 1 dl pumpakärnor
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl hela linfrön
- 1 dl majsmjöl
- 1/2 tsk kummin
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
- Flingsalt
Gör så här
- Koka upp vatten och blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och det kokande vattnet, blanda väl.
- Sätt ugnen på 150 grader och låt smeten stå i minst 15 minuter.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och platta ut smeten jämnt över hela plåten. Toppa med lite flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 1 1/2 timme, eller tills brödet har stelnat helt.
- Låt brödet svalna på bakplåtspappret på galler och bryt sedan i bitar i önskad storlek.