Fröknäcke med kummin

Fröknäcke med kummin

Enkelt och gott knäckebröd som passar lika bra till kräftskivan som till frukosten. Servera med smör och ost eller doppa i aioli.

Dela på facebook

Du behöver

1 plåt
Tillagningstid: 1h

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 tsk kummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och det kokande vattnet, blanda väl.

  2. Sätt ugnen på 150 grader och låt smeten stå i minst 15 minuter.

  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och platta ut smeten jämnt över hela plåten. Toppa med lite flingsalt.

  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 1/2 timme, eller tills brödet har stelnat helt.

  5. Låt brödet svalna på bakplåtspappret på galler och bryt sedan i bitar i önskad storlek.