Fylld smördeg med löjrom och friterad lök

Vackra och himmelskt goda snittar, perfekta att bjuda på som tillbehör till fördrinken.

Dela på facebook

Du behöver

16 snittar
Tillagningstid: 30 min

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 schalottenlökar, tunt skivade
  • 4 små plattor smördeg
  • Dill
  • Rapsolja

Gör så här

  1. Tina löjrom och smördeg

  2. Sätt ugnen på 200 grader

  3. Skär ut 16 små rundlar av smördegen (ca 5 cm breda), funkar bra att måtta med t.ex. ett shotglas

  4. Hetta upp rapsolja i en kastrull eller stekpanna (ca 160 grader)

  5. Fritera löken tills den fått en gyllene färg och låt svalna på hushållspapper

  6. Lägg smördegsrundlarna på ett bakplåtspapper och in i ugnen cirka 5-7 minuter tills de rest sig och fått lite färg

  7. Låt svalna

  8. Skär sedan toppen av smördegen försiktigt med en vass kniv och spara

  9. Fyll sedan med creme fraiche, löjrom och friterad lök

  10. Toppa med en liten dillkvist och det tunna smördegslocket