Fylld smördeg med löjrom och friterad lök
Vackra och himmelskt goda snittar, perfekta att bjuda på som tillbehör till fördrinken.
Du behöver
16 snittar
Tillagningstid: 30 min
- 80 g Pandalus löjrom
- 2 dl Crème fraiche
- 2 schalottenlökar, tunt skivade
- 4 små plattor smördeg
- Dill
- Rapsolja
Gör så här
- Tina löjrom och smördeg
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär ut 16 små rundlar av smördegen (ca 5 cm breda), funkar bra att måtta med t.ex. ett shotglas
- Hetta upp rapsolja i en kastrull eller stekpanna (ca 160 grader)
- Fritera löken tills den fått en gyllene färg och låt svalna på hushållspapper
- Lägg smördegsrundlarna på ett bakplåtspapper och in i ugnen cirka 5-7 minuter tills de rest sig och fått lite färg
- Låt svalna
- Skär sedan toppen av smördegen försiktigt med en vass kniv och spara
- Fyll sedan med creme fraiche, löjrom och friterad lök
- Toppa med en liten dillkvist och det tunna smördegslocket