Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Fylld smördeg med löjrom och friterad lök Vackra och himmelskt goda snittar, perfekta att bjuda på som tillbehör till fördrinken. Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver 16 snittarTillagningstid: 30 min80 g Pandalus löjrom2 dl Crème fraiche2 schalottenlökar, tunt skivade4 små plattor smördegDillRapsolja Gör så här Tina löjrom och smördegSätt ugnen på 200 graderSkär ut 16 små rundlar av smördegen (ca 5 cm breda), funkar bra att måtta med t.ex. ett shotglasHetta upp rapsolja i en kastrull eller stekpanna (ca 160 grader)Fritera löken tills den fått en gyllene färg och låt svalna på hushållspapperLägg smördegsrundlarna på ett bakplåtspapper och in i ugnen cirka 5-7 minuter tills de rest sig och fått lite färgLåt svalnaSkär sedan toppen av smördegen försiktigt med en vass kniv och sparaFyll sedan med creme fraiche, löjrom och friterad lökToppa med en liten dillkvist och det tunna smördegslocket