Gambas al pil pil
Räkor frästa i olja med vitlök och chili som ska vara kokande varma vid servering. Serveras med fördel tillsammans med ett gott surdegsbröd som suger upp den smakrika oljan. En perfekt tapa!
Du behöver
Antal portioner: 4 tapas
- 400 g Pandalus råa tigerräkor
- 3 msk olivolja
- Salt
- Nymald svartpeppar
Chiliflingor och färsk röd chili - 4 skivade vitlöksklyftor
- Paprikapulver
- En skvätt vitt vin
- En skvätt pressad citronsaft
- Bladpersilja, hackad (spara lite till dekoration)
- Bröd till servering (gärna surdeg)
Gör så här
- Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar.
- Skiva vitlök.
- Skölj och grovhacka persiljan.
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme.
- Tillsätt salt, svartpeppar, skivad chili- samt vitlök.
- Fräs snabbt. Pudra över lite paprikapulver och rör om.
- Tillsätt lite citronsaft och en skvätt vin.
- Lägg i räkorna och tillaga dem tills de är rosa, låt småputtra.
- Rör i persilja och smaka av.
- Servera direkt.