gambas as pil pil

Gambas al pil pil med tigerräkor

En fräsch och snabblagad förrätt eller tapasrätt med sting! 

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner
Tillagningstid: 15 min

  • 400 g Pandalus tigerräkor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1-2 piri piri
  • Några droppar citron
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 dl olivolja
  • Några kvistar persilja

Gör så här

  1. Tina räkorna

  2. Finhacka vitlöksklyftorna och piri pirin

  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme

  4. Lägg i vitlök och piri piri, låt fräsa någon minut

  5. Höj värmen lite och lägg ner räkorna och några citrondroppar

  6. Rör om tills räkorna blivit rosa

  7. Servera direkt rykande varmt och toppa med hackad persilja