
Gluten- och äggfria våfflor med löjrom
Riktigt frasiga våfflor som blir aningen matigare tillsammans med härlig löjrom och crème fraiche (det går även utmärkt att byta ut smör- och mjölk till laktosfria varianter). Stek, servera och njut!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 80 g Pandalus löjrom
- 38 g smör
- 2 dl glutenfritt mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 dl mineralvatten
- crème fraiche och förslagsvis lite hackad gräslök till servering
Gör så här
- Smält smöret och låt svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i mineralvattnet och det avsvalnande smöret.
- Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
- Grädda våfflorna och servera med löjrom, crème fraiche och gräslök.