Gluten- och äggfria våfflor med löjrom

Gluten- och äggfria våfflor med löjrom

Riktigt frasiga våfflor som blir aningen matigare tillsammans med härlig löjrom och crème fraiche (det går även utmärkt att byta ut smör- och mjölk till laktosfria varianter). Stek, servera och njut!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 38 g smör
  • 2 dl glutenfritt mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl mineralvatten
  • crème fraiche och förslagsvis lite hackad gräslök till servering
 

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

  3. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i mineralvattnet och det avsvalnande smöret.

  4. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.

  5. Grädda våfflorna och servera med löjrom, crème fraiche och gräslök.