Glutenfria gyozastrutar med löjrom

Glutenfria gyozastrutar med löjrom

Gyozastrutarna är tillbaka igen! Denna gång helt glutenfria och low carb men inte mindre goda för det. Receptet räcker till sex stycken strutar och passar utmärkt att bjuda på till förminglet eller som förrätt.

Du behöver

Antal portioner: 6 strutar

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk xanthan gum (finns i välsorterade matbutiker)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 l rapsolja
  • 1 schalottenlök
  • Creme fraiche
  • Citron (små skivor)
  • Svartpeppar
  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Blanda ihop mandelmjöl, ägg, xanthan gum och salt i en bunke och jobba ihop till en smidig deg. Addera mandelmjöl om den känns för fuktig

  2. Forma ihop till en lång rulle och dela in den i sex lika stora bitar

  3. Platta ut bitarna (till rundlar) och häll på lite extra mandelmjöl, forma sedan till en strut

  4. Hetta upp rapsolja i en kastrull till 160 grader

  5. Fritera strutarna en i taget med hjälp av en kökstång

  6. Låt rinna av på hushållspapper och peppra lite extra

  7. Fyll strutarna sedan med creme fraiche (spritsa för bästa resultat)

  8. Toppa med löjrom, schalottenlök, hackad persilja, svartpeppar och en liten citronklyfta