
Gräddfilspannacotta med dill och gräslök
Med denna gräddfilspannacotta som tillbehör på kräftskivan kommer dina gäster garanterat bli imponerade! Släpp loss fantasin och dekorera med exempelvis kräftklor eller ätbara blommor.
Du behöver
Antal portioner: 6-8
- 3 dl grädde
- 5 dl gräddfil
- 10 g dill (finhackad)
- 1 liten knippe gräslök (finhackad)
- 3,5 gelatinblad
- 0,75 tsk salt
- 0,5 krm svartpeppar
Topping
- Kräftklor och kräftstjärtar från Pandalus kräftor
- Smördegstick med ost (har här använt en färdig variant från ICA)
- Ätbara blommor, lite dill, gräslök eller annat grönt
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten (minst 5 min).
- Koka upp grädden och ta i salt och peppar.
- Tag av från plattan och rör ner det uppblötta gelatinet.
- När gelatinet löst sig så vispar du ner gräddfil, dill och gräslök.
- Häll upp i serveringsglas och ställ att svalna i minst 4 timmar men gärna längre.