Gräddig pasta med vannameiräkor och kammusslor

Gräddig pasta med vannameiräkor & kammusslor

En riktigt härlig skaldjurspasta med vannameiräkor och smörstekta kammusslor som är enkel att göra men lyxig att servera. Kommer garanterat imponera på matgästerna!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 200 g Pandalus vannameiräkor
  • 150 g Pandalus kammusslor
  • 400 g spaghetti
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 vitlöksklyfor, rivna
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1/2 kruka persilja, finhackad
  • Parmesan
  • Skal från 1 citron
  • Salt & peppar
  • Smör

Gör så här

  1. Tina räkor och musslor

  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills de mjuknar

  3. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt sjuda tills grädden blir krämig, c:a 5-10 min

  4. Koka pasta enligt anvisningar

  5. Smörstek musslorna och ställ åt sidan

  6. Blanda ihop pastan med såsen och vänd ner räkorna och musslorna

  7. Strö över finriven parmesan, persilja och citronskal, blanda om

  8. Servera direkt!