
Gräddig pasta med vannameiräkor & kammusslor
En riktigt härlig skaldjurspasta med vannameiräkor och smörstekta kammusslor som är enkel att göra men lyxig att servera. Kommer garanterat imponera på matgästerna!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 200 g Pandalus vannameiräkor
- 150 g Pandalus kammusslor
- 400 g spaghetti
- 3 dl vispgrädde
- 2 vitlöksklyfor, rivna
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1/2 kruka persilja, finhackad
- Parmesan
- Skal från 1 citron
- Salt & peppar
- Smör
Gör så här
- Tina räkor och musslor
- Fräs lök och vitlök i olivolja tills de mjuknar
- Tillsätt grädde, salt och peppar och låt sjuda tills grädden blir krämig, c:a 5-10 min
- Koka pasta enligt anvisningar
- Smörstek musslorna och ställ åt sidan
- Blanda ihop pastan med såsen och vänd ner räkorna och musslorna
- Strö över finriven parmesan, persilja och citronskal, blanda om
- Servera direkt!