Kammusslor

Färskfrysta kammusslor

Pilgrimsmusslan tillhör arten kammusslor (scallop på engelska) och förutom att den smakar fantastiskt är den en bra källa till vitamin B12, fosfor och selen. Den är fett- & kalorisnål men har ett relativt högt proteininnehåll.

Kammusslan serveras med fördel lätthalstrad, och vid tillagningen ska värmen vara hög och stektiden kort annars kan musslan bli seg. Vill du undvika det problemet kan de även ätas råa som exempelvis sashimi.

Ingredienser: Färskfryste Hokkaidokammusslor (Patinopecten yessoens is) (Blötdjur). Vatten, E450, E451

Näringsvärde per 100 g skalade räkor:
Energi……………………………347 kJ / 83 kcal
Fett…………………………….….0.5g
varav mättat fett.……….0.2 g
Kolhydrat………………………….0 g
varav sockerart……………….0 g
Fiber…………………..…………….0 g
Protein………………………….17,5 g
Salt……………………………….0.005 g

Upptining: Lägg obruten förpackning i kallt vattenbad i ca en timme

Förvaring: I frysutrymme; -18°C eller kallare. Högst 3 dygn i kylskåp.

Pilgrimsmusslan/kammusslan är en av de fisk- & skaldjur som rekommenderas av WWF som ett bra alternativ om de är hållbart fiskade – vilket Pandalus pilgrimsmusslor självklart är! Våra musslor kommer från Nordvästra Atlanten och är helt fria från tillsatser.

Fiskad i Nordväst Atlanten FAO 21 från ett MSC certifierat fiske.

FÅNGSTMETOD: Trålat