Grillade tigerräkor
Servera dessa spett nygrillade och med fördel tillsammans med en fräsch örtolja, något gott bröd, majonnäs och varför inte lite smörslungad grillad pak-choi? Kommer garanterat göra succé på grillbuffén!
Du behöver
Antal portioner
- 400 g Pandalus tigerräkor
- 1 lime (finrivet zest samt saften
- 1 dl neutral olja
- 1pressad vitlöksklyfta
- 1/2 finhackad chili (ta en hel om du vill ha riktigt sting)
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
Gör så här
- Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och lägg i de tinade avrunna tigerräkorna.
- Ställ i kyl i minst 4 timmar (men med fördel längre).
- När räkorna marinerats, trä dem på spett och grilla på hög värme. Låt dem inte ligga för länge på grillen utan utan grilla en till två minuter på var sida – de ska bara precis bli rosa i färgen.
- Servera!