Grillade tigerräkor

Grillade tigerräkor

Servera dessa spett nygrillade och med fördel tillsammans med en fräsch örtolja, något gott bröd, majonnäs och varför inte lite smörslungad grillad pak-choi? Kommer garanterat göra succé på grillbuffén!

Du behöver

Antal portioner

  • 400 g Pandalus tigerräkor
  • 1 lime (finrivet zest samt saften
  • 1 dl neutral olja
  • 1pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad chili (ta en hel om du vill ha riktigt sting)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och lägg i de tinade avrunna tigerräkorna.

  2. Ställ i kyl i minst 4 timmar (men med fördel längre).

  3. När räkorna marinerats, trä dem på spett och grilla på hög värme. Låt dem inte ligga för länge på grillen utan utan grilla en till två minuter på var sida – de ska bara precis bli rosa i färgen.

  4. Servera!