Grillade räkor med het chimichurri
Sommardagar med grillad mat är ju det bästa som finns. Grillad zucchini, lök- och citron tillsammans med räkor på spett och en riktigt het och smakrik chimichurri utgör ingredienserna för en perfekt grillkväll!
Du behöver
Antal portioner: 6 spett
- Cirka 36 st. Pandalus räkor
- Zucchini, skivad
- Steklökar
- Citron
- Spett
Chimichurri:
- 1 dl finhackad persilja
- 1 dl finhackad koriander
- 1 röd chili, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 msk citronsaft
- 5-6 msk olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina räkorna långsamt i kyl
- Blanda ihop alla ingredienser till chimichurrin i en skål, låt stå övertäckt i kylen c:a 1-2 timmar
- Skala lökarna och skiva zucchinin
- Blötlägg träspetten
- Trä räkorna på spetten (ca 6 st / spett)
- Tänd grillen och börja med att grilla lökarna
- Lägg sedan på zucchinin och räkspetten en snabb sväng så att de får färg
- Servera allting på en bricka och strö över chimichurrin