Grillade tigerräkor med salsa x 2
Grillade tigerräkor är ett måste till sommarens grillkvällar. Här tillsammans med tortillabröd och två olika salsor – supergott och superenkelt!
Du behöver
Antal portioner: 2-4 beroende på om den serveras som ensamrätt eller som del av buffé.
- En förpackning Pandalus tigerräkor
- Tortillabröd
Marinad
- 3 msk chiliolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 lime, zest och juice
- 1 msk olivolja
- 1 grön chili
- Hackad koriander och bladpersilja
- Salt & peppar
Tomatsalsa
- 4-5 tomater i olika färger, hackade
- 2 msk olivolja
- Salt & peppar
- Bladpersilja
Avocado & limesalsa
- 1 avocado
- 1 mango
- Juice från 2 st lime
- 1 msk olivolja
- I knippe koriander
- Salt & peppar
Gör så här
- Tina räkorna efter anvisning på förpackning.
- Blanda ihop ingredienserna till salsorna i varsin skål.
- Grilla räkorna snabbt på varje sida och pensla med oljan, lägg upp räkorna på ett fat och häll över resten av oljan.
- Servera!