Grillade tigerräkor

Grillade tigerräkor med salsa x 2

Grillade tigerräkor är ett måste till sommarens grillkvällar. Här tillsammans med tortillabröd och två olika salsor – supergott och superenkelt!

Du behöver

Antal portioner: 2-4 beroende på om den serveras som ensamrätt eller som del av buffé.

Marinad

  • 3 msk chiliolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 lime, zest och juice
  • 1 msk olivolja
  • 1 grön chili
  • Hackad koriander och bladpersilja
  • Salt & peppar

Tomatsalsa

  • 4-5 tomater i olika färger, hackade
  • 2 msk olivolja
  • Salt & peppar
  • Bladpersilja

Avocado & limesalsa

  • 1 avocado
  • 1 mango
  • Juice från 2 st lime
  • 1 msk olivolja
  • I knippe koriander
  • Salt & peppar

Gör så här

  1. Tina räkorna efter anvisning på förpackning.

  2. Blanda ihop ingredienserna till salsorna i varsin skål.

  3. Grilla räkorna snabbt på varje sida och pensla med oljan, lägg upp räkorna på ett fat och häll över resten av oljan.

  4. Servera!