Grillade tigerräkor med chili och vitlök
Tillsammans med surdegsbröd och aioli gör sig dessa grillade tigerräkor perfekt som förrätt eller tilltugg på grillkvällen. Enkelt och hur gott som helst!
Du behöver
Antal portioner: 4-6
- 1 förpackning Pandalus råa tigerräkor
- 1 färsk röd chili
- 1 citron
- 3 vitlöksklyftor
- 2 dl rapsolja olja
- Nymald peppar
- Salt
- 1 knippe färsk bladpersilja
- Surdegsbröd
- Aioli (färdig eller hemmagjord)
Gör så här
- Tina jätteräkorna enligt förpackningens anvisningar (trä med fördel räkorna på spett när de mjuknat och färdigtina dem övertäckta i kylen över natten).
- Mixa chili, vitlöksklyftor, bladpersilja & rapsolja i en mixer till en slät olja.
- Riv ner citronzest från en tvättad citron.
- Salta och peppra, smaka av.
- Lägg de tinade räkorna i marinaden, blanda runt och marinera i 10 min. (Du kan även förbereda fram till detta steg och marinera i kylen upp till några timmar om så önskas).
- Trä räkorna på spett om detta inte redan gjorts.
- Grilla jätteräkorna c:a 2 min på varje sida på riktigt hög värme.
- Strö över lite flingsalt, pressad citron samt hackad persilja. Servera direkt tillsammans med surdegsbröd och aioli!