Grillade tigerräkor

Grillade tigerräkor med mango- och avokadosallad

En somrig och fantastiskt god rätt så här när grilltiderna börjat.

Dela på facebook

Du behöver

2 större eller 4 mindre portioner 

  • 1 påse Pandalus tigerräkor
  • Grillspett

    Räkmarinad:
  • 1 dl olivolja
  • 4 pressade
  • vitlöksklyftor
  • 1 hel hackad chili (utan kärnorna)
  • Salt & peppar

    Mango- & avokadosallad:
  • 2 mango
  • 3 avokado
  • 1 hel hackad chili (utan kärnorna)
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • Salt & peppar

Gör så här

  1. Tina räkorna. Blanda ihop ingredienserna till marinaden (ta mindre av chilin om du är känslig för stark mat) och lägg i räkorna. Låt dem dra i marinaden i minst 30 minuter.

  2. Skär mango och avokado i mindre bitar och hacka chilin i tunna fina bitar (ta ut de vita kärnorna annars blir det väldigt starkt), lägg ingredienserna i en skål och klipp över koriandern. Dela limen och pressa dess saft över salladen, smaka av med salt och peppar, låt stå och dra i minst 30 minuter.

  3. Tänd grillen och trä på räkorna på grillspetten. Lägg på grillen och vänd dem efter några minuter, de är färdiga när de är genomgrillade.

  4. Lägg upp grillspett och sallad på tallrikar och dekorera med lite koriander