Grillade tigerräkor med mango- och avokadosallad
En somrig och fantastiskt god rätt så här när grilltiderna börjat.
Du behöver
2 större eller 4 mindre portioner
- 1 påse Pandalus tigerräkor
- Grillspett
Räkmarinad: - 1 dl olivolja
- 4 pressade
- vitlöksklyftor
- 1 hel hackad chili (utan kärnorna)
- Salt & peppar
Mango- & avokadosallad: - 2 mango
- 3 avokado
- 1 hel hackad chili (utan kärnorna)
- 1 kruka koriander
- 1 lime
- Salt & peppar
Gör så här
- Tina räkorna. Blanda ihop ingredienserna till marinaden (ta mindre av chilin om du är känslig för stark mat) och lägg i räkorna. Låt dem dra i marinaden i minst 30 minuter.
- Skär mango och avokado i mindre bitar och hacka chilin i tunna fina bitar (ta ut de vita kärnorna annars blir det väldigt starkt), lägg ingredienserna i en skål och klipp över koriandern. Dela limen och pressa dess saft över salladen, smaka av med salt och peppar, låt stå och dra i minst 30 minuter.
- Tänd grillen och trä på räkorna på grillspetten. Lägg på grillen och vänd dem efter några minuter, de är färdiga när de är genomgrillade.
- Lägg upp grillspett och sallad på tallrikar och dekorera med lite koriander