Grillbricka med cornribs, tigerräkor och chimichurri

Grillbricka med cornribs, tigerräkor och chimichurri

Hög tid för grillat! Denna grillbricka med massa smaker tillsammans med en fräsch chimichurri blir perfekt för grillkvällen. 

Du behöver

Antal portioner: c:a 4

  • 400 g Pandalus tigerräkor, tinade
  • 2 färska majskolvar, delade i 4 delar på längden
  • Eventuellt paprikor och tomater

Chimichurri

  • 1 stor knippe bladpersilja, hackad
  • 1 stor schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl olivolja
  • Salt och peppar

Marinad till tigerräkor

  • 1 dl olivolja
  • 1 röd chili, hackad
  • 3 msk bladpersilja, hackad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt och peppar

Marinad cornribs

  • 5 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • Salt och peppar
  • Finriven parmesan att strö över efter tillagning

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Blanda ihop marinaderna och alla ingredienser till chimichurrin.

  3. Lägg tigerräkorna i marinad och sätt in i kylen.

  4. Sätt på grillen.

  5. Skär majsen i fyra delar/kolv på längden. Pensla på marinad. Med airfryer: tillaga på 195 grader i cirka 10 minuter, alternativt lägg dem på grillen.

  6. Trä tigerräkorna på spett och grilla dem några minuter så att de precis får färg.

  7. Grilla även andra grönsaker om så önskas.

  8. Servera allting tillsammans och använd chimichurrin som sås.

  9. Strössla över rikligt med parmesan på majsen.