
Grillbricka med cornribs, tigerräkor och chimichurri
Hög tid för grillat! Denna grillbricka med massa smaker tillsammans med en fräsch chimichurri blir perfekt för grillkvällen.
Du behöver
Antal portioner: c:a 4
- 400 g Pandalus tigerräkor, tinade
- 2 färska majskolvar, delade i 4 delar på längden
- Eventuellt paprikor och tomater
Chimichurri
- 1 stor knippe bladpersilja, hackad
- 1 stor schalottenlök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk chiliflakes
- 1 dl olivolja
- Salt och peppar
Marinad till tigerräkor
- 1 dl olivolja
- 1 röd chili, hackad
- 3 msk bladpersilja, hackad
- 2 pressade vitlöksklyftor
- Salt och peppar
Marinad cornribs
- 5 msk olivolja
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- Salt och peppar
- Finriven parmesan att strö över efter tillagning
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda ihop marinaderna och alla ingredienser till chimichurrin.
- Lägg tigerräkorna i marinad och sätt in i kylen.
- Sätt på grillen.
- Skär majsen i fyra delar/kolv på längden. Pensla på marinad. Med airfryer: tillaga på 195 grader i cirka 10 minuter, alternativt lägg dem på grillen.
- Trä tigerräkorna på spett och grilla dem några minuter så att de precis får färg.
- Grilla även andra grönsaker om så önskas.
- Servera allting tillsammans och använd chimichurrin som sås.
- Strössla över rikligt med parmesan på majsen.