Gyozaskålar med skagenröra
Japan möter Sverige med dessa krispiga gyozaskålar fyllda med skagenröra. Passar perfekt som tilltugg eller som en del av buffén!
Du behöver
Antal portioner: 6 skålar
- 6 gyozablad (finns att köpa i frysdisken i välsorterade matbutiker)
- 1 liter rapsolja
Skagen
- 100 g Pandalus räkor, skalade och grovt hackade (spara några till topping)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk dill, finhackad
- 1/2 rödlök, finhackad
- Salt och peppar
- Citron
Gör så här
- Tina och skala räkorna
- Tina gyozaskalen
- Rör ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ i kyl, helst några timmar så att den inte blir rinnig
- Hetta upp en tjockbottnad kastrull med rapsolja till c:a 160 grader
- Fritera skalen med en kökstång genom att hålla ner skalen i oljan med tången så att de formar sig till en skål
- Fritera tills de blivit gyllenbruna och låt rinna av på hushållspapper, salta sedan skalen lite lätt
- Fyll skålarna med skagenröran och toppa med en liten citronskiva och dillkvist innan de serveras!