Gyozaskålar med skagenröra

Gyozaskålar med skagenröra

Japan möter Sverige med dessa krispiga gyozaskålar fyllda med skagenröra. Passar perfekt som tilltugg eller som en del av buffén!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 6 skålar

  • 6 gyozablad (finns att köpa i frysdisken i välsorterade matbutiker)
  • 1 liter rapsolja

Skagen

  • 100 g Pandalus räkor, skalade och grovt hackade (spara några till topping)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk dill, finhackad
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • Salt och peppar
  • Citron

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna

  2. Tina gyozaskalen

  3. Rör ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ i kyl, helst några timmar så att den inte blir rinnig

  4. Hetta upp en tjockbottnad kastrull med rapsolja till c:a 160 grader

  5. Fritera skalen med en kökstång genom att hålla ner skalen i oljan med tången så att de formar sig till en skål

  6. Fritera tills de blivit gyllenbruna och låt rinna av på hushållspapper, salta sedan skalen lite lätt

  7. Fyll skålarna med skagenröran och toppa med en liten citronskiva och dillkvist innan de serveras!