Halstrad kammussla med citrontimjan och pistagenötter
Bjud på denna fantastiskt goda förrätt med massor av smak som dessutom är enkel att tillaga!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 2 förpackningar Pandalus kammusslor
- Smör till stekning
- Olivolja till brödet
- 4 -6 skivor surdegsbröd
- En vitlöksklyfta
- En näve pistagenötter
- Citronsaft
- Citrontimjan (går även bra med vanlig timjan)
- Salt
- Nymald svartpeppar
Gör så här
- Tina musslorna enligt förpackningens anvisningar.
Låt musslorna rinna av och torka dem lätt med hushållspapper.
- Grovhacka en näve pistagenötter
- Pensla brödskivorna med olivolja och grilla dem snabbt i ugnen så att de får fin färg.
- Skala vitlöken och gnid klyftan över de grillade bröden. Låt stå.
-
Salta kammusslorna lätt.
- Hetta upp en stekpanna med en klick smör och stek kammusslorna i ca 1 minut per sida i en het panna.
- Lägg i ytterligare en klick smör och ös på det på kammusslorna.
- Lägg direkt på musslorna på brödet, häll på det brynta smöret och toppa med pistagenötter, nymald svartpeppar, citrontimjan & pressad citronsaft.