Halstrad kammussla med citrontimjan och pistagenötter

Halstrad kammussla med citrontimjan och pistagenötter

Bjud på denna fantastiskt goda förrätt med massor av smak som dessutom är enkel att tillaga!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 2 förpackningar Pandalus kammusslor
  • Smör till stekning
  • Olivolja till brödet
  • 4 -6 skivor surdegsbröd
  • En vitlöksklyfta
  • En näve pistagenötter
  • Citronsaft
  • Citrontimjan (går även bra med vanlig timjan)
  • Salt
  • Nymald svartpeppar 

Gör så här

  1. Tina musslorna enligt förpackningens anvisningar.
 Låt musslorna rinna av och torka dem lätt med hushållspapper.

  2. Grovhacka en näve pistagenötter

  3. Pensla brödskivorna med olivolja och grilla dem snabbt i ugnen så att de får fin färg.

  4. Skala vitlöken och gnid klyftan över de grillade bröden. Låt stå.

  5. 
Salta kammusslorna lätt.

  6. Hetta upp en stekpanna med en klick smör och stek kammusslorna i ca 1 minut per sida i en het panna.

  7. Lägg i ytterligare en klick smör och ös på det på kammusslorna.

  8. Lägg direkt på musslorna på brödet, häll på det brynta smöret och toppa med pistagenötter, nymald svartpeppar, citrontimjan & pressad citronsaft.