
Halstrad kammussla med asiatiska smaker
Kammusslan är inte bara god och saftig – den är också nyttig; snål på fett och kalorier men rik på protein. Här med en ljuvlig asiatisk dressing som tillsammans utgör den perfekta förrätten!
Du behöver
Antal portioner
- 80 g Pandalus kammusslor
- Smör till stekning
- 1 salladslök
- 1 vitlöksklyfta 2 msk yuzujuice
- 2 msk olivolja
- En nypa chiliflakes
- 2 msk japansk soja
- En liten bit finriven ingefära
- Färsk koriander
- 1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
- Tina musslorna enligt förpackningens anvisningar.
- Låt musslorna rinna av och torka dem lätt med hushållspapper.
- Dressing: Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda den med yuzu, olja, soja, riven vitlök och ingefära.
- Smaka av.
- Rosta sesamfrön i en stekpanna och låt svalna.
- Stek musslorna i en klick smör i c:a 2 min på varje sida tills musslorna får en gyllene färg.
- Häll dressingen i stekpannan och koka upp.
- Toppa med sesamfrön och servera direkt.