Halstrad pilgrimsmussla med asiatiska smaker

Halstrad kammussla med asiatiska smaker

Kammusslan är inte bara god och saftig – den är också nyttig; snål på fett och kalorier men rik på protein. Här med en ljuvlig asiatisk dressing som tillsammans utgör den perfekta förrätten!

Du behöver

Antal portioner

  • 80 g Pandalus kammusslor
  • Smör till stekning
  • 1 salladslök
  • 1 vitlöksklyfta 
2 msk yuzujuice

  • 2 msk olivolja
  • En nypa chiliflakes 

  • 2 msk japansk soja
  • En liten bit finriven ingefära
  • Färsk koriander
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Tina musslorna enligt förpackningens anvisningar.

  2. Låt musslorna rinna av och torka dem lätt med hushållspapper.

  3. Dressing: Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda den med yuzu, olja, soja, riven vitlök och ingefära.

  4. Smaka av.

  5. Rosta sesamfrön i en stekpanna och låt svalna.

  6. Stek musslorna i en klick smör i c:a 2 min på varje sida tills musslorna får en gyllene färg.

  7. Häll dressingen i stekpannan och koka upp.

  8. Toppa med sesamfrön och servera direkt.