Halstrad pilgrimsmussla med citrusgremolata
En riktigt god förrätt med en lyxig känsla och mycket smak. Serveras med fördel tillsammans med ett gott surdegsbröd!
Du behöver
Antal portioner
- 1 förpackning Pandalus kammusslor
- Smör till stekning
- 50 g mandel
- 1 citron + zesten från denna
- 3 msk sköljd och hackad färsk bladpersilja
- 2 nypor flingsalt
- Nymald svartpeppar
- Olivolja
Gör så här
- Börja med gremolatan. Rosta mandeln i en panna med lite olja. Låt den svalna och grovhacka sedan.
- Rör ihop med rivet citronskal, hackad persilja, riven/pressad vitlöksklyfta, nymald svartpeppar och flingsalt.
- Rör om och smaka av.
- Tina pilgrimsmusslorna enligt förpackningens anvisningar.
- Hetta upp en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna snabbt på hög värme i lite smör. Stek knappt en minut på varje sida och krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Under tiden du steker pilgrimsmusslorna – ös dem med smöret som är brynt och smakrikt.
- Lägg upp pilgrimsmusslorna på ett fat, häll på gremolatan och avsluta med lite smör från pannan.
- Servera direkt och gärna tillsammans med ett gott surdegsbröd.