Halstrad pilgrimsmussla med citrusgremolata

Halstrad pilgrimsmussla med citrusgremolata

En riktigt god förrätt med en lyxig känsla och mycket smak. Serveras med fördel tillsammans med ett gott surdegsbröd!

Du behöver

Antal portioner

  • 1 förpackning Pandalus kammusslor 
  • Smör till stekning
  • 50 g mandel 

  • 1 citron + zesten från denna 
  • 3 msk sköljd och hackad färsk bladpersilja 

  • 2 nypor flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Börja med gremolatan. Rosta mandeln i en panna med lite olja. Låt den svalna och grovhacka sedan.

  2. Rör ihop med rivet citronskal, hackad persilja, riven/pressad vitlöksklyfta, nymald svartpeppar och flingsalt.

  3. Rör om och smaka av.
  4. Tina pilgrimsmusslorna enligt förpackningens anvisningar.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna snabbt på hög värme i lite smör. Stek knappt en minut på varje sida och krydda med salt och nymald svartpeppar.

  6. Under tiden du steker pilgrimsmusslorna – ös dem med smöret som är brynt och smakrikt.

  7. Lägg upp pilgrimsmusslorna på ett fat, häll på gremolatan och avsluta med lite smör från pannan.

  8. Servera direkt och gärna tillsammans med ett gott surdegsbröd.