Bryn smöret genom att lägga det i en kastrull och smält på hög värme under vispning. Fortsätt med detta tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och limesaften
Ställ åt sidan.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, både svarta och ljusa. Låt svalna.
Skär salladslöken i fina bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Lägg salladslöken i det brynta smöret.
Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja och en liten klick smör. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida, slunga över det brynta smöret och oljan medans du steker.
Servera med salladslöken, smälta smörblandningen och toppa med pilgrimsmusslorna och de rostade sesamfröna. Om du har en brännare, kan du bränna av musslorna precis innan servering.