Hasselbackspotatis med löjrom och parmesan
Löjrom och potatis är alltid en bra kombo så vi vågar nästan lova att dessa hasselbackspotatisar med Pandalus premium löjrom kommer göra succé på festmiddagen. Kan serveras både som förrätt eller som tillbehör till huvudrätten.
Du behöver
4 portioner
- 80 g Pandalus löjrom
- 8 st fasta potatisar, skalade
- 2 dl parmesanost
- 1 dl ströbröd
- 4 msk smör
- 1/2 rödlök eller en
- schalottenlök, hackad
- Creme fraiche
- Dill
- Svartpeppar
Gör så här
- Tina löjrommen
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala potatisen
- Lägg potatisarna en och en i en träslev och skiva dem så att kniven inte går igenom helt
- Smält smöret
- Lägg potatisarna i en ugnssäker form och häll på en del av smöret
- Strö på osten och lägg potatisarna i ugnen cirka 30 minuter
- Ta ut potatisarna och pensla dem med resten av smöret och strö över ströbröd
- Sätt in formen igen i cirka 20 minuter tills potatisarna fått en fin gyllenbrun yta
- Låt svalna lite grann
- Lägg sedan på löjrom, creme fraiche, lök, dill och svartpeppar