
Het ceviche med kammusslor och mango
Ceviche är en klassisk peruansk rätt som passar perfekt som fräsch förrätt eller tillbehör till en lyxig tacomiddag.
Du behöver
Förrätt för 4 portioner
- 2 pkt Pandalus Kammusslor
- 2 lime
- 1 mogen mango eller tina 225 g frusen mango
- 0,5-1 röd chili beroende på smak och styrka
- 2 salladslökar
- 100 g rödkål
- 1 kruka koriander
- 2 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Tina pilgrimsmusslorna
- Skär musslorna i tunna skivor, fördela dem på ett fat med kant.
- Tvätta limen. Riv skalet och spara till senare. Pressa all limesaft över musslorna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 45 min.
- Skala, kärna ur och skär mangon i små bitar eller tina den frusna mangon. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslök och rödkål. Hacka koriandern.
- Rör ihop en dressing av olja, honung, salt och peppar. Häll den över alla ingredienser i steg 4 och blanda väl till en salsa.
- Fördela salsan över de marinerade pilgrimsmusslorna. Garnera med rivet limeskal och servera på en gång.