Het ceviche med mango

Het ceviche med kammusslor och mango

Ceviche är en klassisk peruansk rätt som passar perfekt som fräsch förrätt eller tillbehör till en lyxig tacomiddag.

Dela på facebook

Du behöver

Förrätt för 4 portioner

  • 2 pkt Pandalus Kammusslor
  • 2 lime
  • 1 mogen mango eller tina 225 g frusen mango
  • 0,5-1 röd chili beroende på smak och styrka
  • 2 salladslökar
  • 100 g rödkål
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Tina pilgrimsmusslorna

  2. Skär musslorna i tunna skivor, fördela dem på ett fat med kant.

  3. Tvätta limen. Riv skalet och spara till senare. Pressa all limesaft över musslorna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 45 min.

  4. Skala, kärna ur och skär mangon i små bitar eller tina den frusna mangon. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslök och rödkål. Hacka koriandern.

  5. Rör ihop en dressing av olja, honung, salt och peppar. Häll den över alla ingredienser i steg 4 och blanda väl till en salsa.

  6. Fördela salsan över de marinerade pilgrimsmusslorna. Garnera med rivet limeskal och servera på en gång.