Het ceviche med räkor

Foto: Sophie Björkman

Het ceviche med räkor

En god, fräsch och lättlagad förrätt från det peruanska köket. 

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner
Tillagningstid: 15 min

  • 150 g Pandalus räkor med skal
  • 1 avokado
  • 1 röd chili
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk lime
  • 1 tsk chiliflakes
  • 100 g fryst mango
  • 1 vitlöksklyfta
  • Koriander
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina räkor och mango

  2. Skala räkorna

  3. Skär avokadon i fyrkanter och lägg i en skål

  4. Hacka rödlök och chili

  5. Lägg ner räkor, rödlök, chili, lime, chiliflakes, en pressad vitlök salt och peppar i samma skål som avokadon och rör om

  6. Toppa med koriander

  7. Servera i cocktailglas som förrätt