Het räkröra med tunnbrödschips

Het räkröra med tunnbrödschips

Ett fantastiskt gott tilltugg som passar utmärkt att servera tillsammans med ett glad bubbel! Räkröran kan ätas direkt – dock kommer smakerna fram bättre om den får stå kyld över natten, eller åtminstone ett par timmar.

Du behöver

Antal portioner: 4-6

  •  1 kg Pandalus Räkor
  • 1 dl inlagd grön jalapeno
  • 100 g extra lagrad prästost
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk finhackad dill
  • 4 st tunnbröd
  • Neutral olja att fritera i
  • 2 limefrukter
  • Lite extra jalapenos om så önskas

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala räkona och lägg dem en bunke.

  3. Hacka jalapeno samt dill och blanda ner tillsammans med den rivna osten.

  4. Vänd ner majonnäs och rör runt så att alla ingredienser blandas väl.

  5. Skär brödet i trekanter.

  6. Hetta upp rikligt med olja i en värmetålig panna (gärna gjutjärnspanna).

  7. Lägg i 4-5 chips åt gången (håll koll så att det inte går för fort så de bränns).

  8. Lägg på galler medan du friterar resterande så att de håller sig knapriga.

  9. Servera tillsammans med den heta räkröran, limeklyftor samt lite extra jalapenos om så önskas. Låt gärna var och en få en liten skål med den heta röran – alternativt så lägger du en klick på varje chips och serverar ganska omgående så att chipsen inte mjuknar.