
Het räkröra med tunnbrödschips
Ett fantastiskt gott tilltugg som passar utmärkt att servera tillsammans med ett glad bubbel! Räkröran kan ätas direkt – dock kommer smakerna fram bättre om den får stå kyld över natten, eller åtminstone ett par timmar.
Du behöver
Antal portioner: 4-6
- 1 kg Pandalus Räkor
- 1 dl inlagd grön jalapeno
- 100 g extra lagrad prästost
- 1,5 dl majonnäs
- 1 msk finhackad dill
- 4 st tunnbröd
- Neutral olja att fritera i
- 2 limefrukter
- Lite extra jalapenos om så önskas
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Skala räkona och lägg dem en bunke.
- Hacka jalapeno samt dill och blanda ner tillsammans med den rivna osten.
- Vänd ner majonnäs och rör runt så att alla ingredienser blandas väl.
- Skär brödet i trekanter.
- Hetta upp rikligt med olja i en värmetålig panna (gärna gjutjärnspanna).
- Lägg i 4-5 chips åt gången (håll koll så att det inte går för fort så de bränns).
- Lägg på galler medan du friterar resterande så att de håller sig knapriga.
- Servera tillsammans med den heta räkröran, limeklyftor samt lite extra jalapenos om så önskas. Låt gärna var och en få en liten skål med den heta röran – alternativt så lägger du en klick på varje chips och serverar ganska omgående så att chipsen inte mjuknar.