
Heta räkor med jalapeños
Dessa heta tigerräkor har en perfekt mix av salt, syrligt och starkt och är väldigt enkla att tillaga. Servera tillsammans med ett gott bröd och njut!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 1 förpackning Pandalus tigerräkor
- 3 msk olivolja
- 2 nypor salt
- Nymald svartpeppar
- 1 färsk jalapeño
- 2 skivade vitlöksklyftor
- Paprikapulver
- Citronsaft
- Bladpersilja, hackad (spara lite till dekoration)
- Bröd till servering
Gör så här
- Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar.
- Hacka vitlök och persilja fint.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs vitlök med skivad jalapeños på medelhög värme i ca 1–2 min under omrörning.
- Vänd i räkorna, strö över paprikapulver.
- Stek räkorna i ca 3–4 min. Strö över persilja, smaka av med salt och nymald svartpeppar samt pressa över lite citron vid servering.